Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Halloween balletjes of burgers

Ingrediënten: 500 gram pompoen (rauw, geschild en geraspt), 1 rode ui (grofgehakt), 1 teentje knoflook (grofgehakt), 2 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 el syrup gold, 2 theelepel paprikapoeder, 250 gram zwarte bonen, 25 gram pompoenpitten (geroosterd), 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (mengen en 10 min. apart zetten), zout en peper naar smaak.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpaier.

Stap 2

Doe de geraspte pompoen in de keukenmachine samen met de ui, knoflook en zwarte bonen. Zet de keukenmachine aan. Het hoeft niet helemaal fijngemaald te zijn.

Stap 3

Voeg het gebrokenlijnzaadpapje, syrup gold en de specerijen toe en mix goed door elkaar. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat specerijen toe, syrup gold en maak verder af met zout en peper.

Stap 4

Op het laatst voeg je de geroosterde pompoenpitten toe. Wanneer het mengsel te nat is, kan je nog wat havermout toevoegen.

Stap 5

Maak 4 reuze burgers of 8 kleinere. Zelf heb ik 16 balletjes gedraaid en 3 burgers gemaakt. Leg ze op de beklede bakplaat en zet voor 30 minuten in de oven. Na 15 minuten omdraaien.

Stap 6

Wanneer je niet alles op gaat eten, bewaar ze dan in de koelkast of vriezer. Wil je iets meenemen voor in jouw salade, wrap, tacoschelp, broodje of als snack? Vul jouw boho-tiffin hiermee.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-52297441/salad-collectie/tropical-jungle-salad/

 

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....