Ontbijt,  Overig,  Tussendoortje

Granola met Sweet Kaneel

Voor een flinke pot!

Ingrediënten:

300 gram (glutenvrije)havermout, 30 gram pompoenpitten, 125 gram walnoten (of een andere noot), 30 chiazaden, 65 gram kokosvlokken, snuf himalaya- of zeezout, 12,5 gram Sweet kaneel, 2 el syrup gold en 100-150 ml (extra virgin)kokosolie (gesmolten).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Pak een ruime kom en doe hier de havermout, pompoenpitten, walnoten, chiazaden, kokosvlokken, himalaya- of zeezout en Sweet Kaneel in. Schep goed om.

Stap 3

Voeg de sypup gold en de gesmolten kokosolie bij de havermout en schep weer goed om. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat Sweet Kaneel toe.

Stap 4

Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Schep om de 5 minuten even om.

Stap 5

Haal de ovenplaat uit de oven en laat afkoelen. Schep de granola over in een grote pot die je goed kunt afsluiten.

 

Lekker zo uit het vuistje of over jouw (kokos- en soja)yoghurt, decoratie voor op een taart of voor iets anders… Mijn oudste dochter smeert graag een rijstecracker met pindakaas met als topping wat homemade granola.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....