Boho-tiffin,  Tussendoortje

Gingerbread stars

24 of meer….

Ingrediënten: 400 gram speltbloem, 100 gram amandelmeel (je kan ook 500 gram speltbloem doen), 2 theelepel vanille, 1 el gingerbread spices, 2 el gebrokenlijnzaad + 6 el water (mengen en even apart zetten), 50 gram kokossuiker (of meer, wanneer je het zoeter wilt hebben. Max. 100 gram), 3 el pure appelstroop, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 120 ml amandelmelk en voor de topping pure chocolade en sprinkles (biovegan, Ekoplaza)

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Je kan ook alles voor het deeg in de keukenmachine doen.

Stap 3

Doe de vochtige ingrediënten in een aparte kom en meng dit met elkaar.

Stap 4

Doe de natte en droge ingrediënten samen in 1 kom en meng dit goed zodat er een stevige bal ontstaan.

Stap 5

Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat meel toe en als het te droog is, dan kan je wat plantaardige melk toevoegen.

Stap 6

Wikkel de deegbal in met wat huishoudfolie en laat deze voor ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

Stap 1 t/m 5 kan ook versneld. Je doet alles in de keukenmachine en laat het apparaat zijn werk doen.

Stap 7

Rol het deeg uit tot de gewenste dikte en steek er met een vormpje de sterren uit.

Stap 8

Leg de sterren op de beklede bakplaat neer (niet te dicht op elkaar) en besmeer ze nog met wat amandelmelk. Schuif de bakplaat voor ongeveer 12-15 minuten in de oven.

Stap 9

Haal de bakplaat uit de oven en laat de cookies afkoelen.

Stap 10

Smelt intussen de reep pure chocolade au ban marie. Strijk met een lepeltje de gesmolten chocolade over het koekje en versier ze af met wat sprinkles. Laat de chocolade goed hard worden voor je ze in een trommeltje doet.

Stap 11

Gaan de 24 cookies niet gelijk op? Bewaar ze dan (zonder de chocolade) in de vriezer en top ze af, wanneer je ze wel gaat gebruiken. De cookies die wel versierd zijn, kan je bewaren in een trommeltje die goed afgesloten kan worden. Ze worden na 3 dagen droger, maar ze zijn voor die tijd al wel op hoor!

Stap 12

Neem je ze mee voor onderweg? Stop ze dan in jouw boho-tiffin en je hebt een eerlijke snack voor later…..

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....