Boho-tiffin,  Tussendoortje

Gingerbread- karamel cake

16 stukjes (als je een tulband gebruikt) of 12 plakken.

 

Ingrediënten: 350 gram speltbloem, 1 ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, ½ theelepel baking soda + 1 el appelazijn, snuf himalayazout, 120 ml kokosolie (gesmolten), 2 el gingerbreadkruiden, 75 gram stevia karamel, 120 ml syrup gold, 140 gram appelmoes (ongezoet) en 240 ml amandelmelk (ongezoet)

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tulbandvorm in en bestuif met wat bloem (dit ook bij de cakeblik doen).

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar (m.u.v. de baking soda).

Stap 3

Meng de natte ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) met elkaar en voeg deze toe aan het meel.

Stap 4

Pak een klein kommetje en doe hier de baking soda in samen met de appelazijn. Giet dit door het beslag en schep goed om.

Stap 5

Het beslag kan je nu in de ingevette vorm doen. Zet deze voor 35-45 minuten in de oven.

Stap 6

Wanneer de cake klaar is (prikker komt er droog uit), zet je de deur van de oven op een kier en laat je de cake rustig afkoelen.

Stap 7

Snijd de cake in de gewenste stukken en maak af met wat icing (poedersuiker).

Stap 8

De plakken kan je goed invriezen voor een later moment. Bewaar anders de cake in een trommel die je goed kunt afsluiten of neem wat plakken cake mee in jouw boho-tiffin.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....