Ontbijt,  Overig

Gingerbread granola

5 porties (125 gram)

 Ingrediënten: 125 gram havermout, 25 gram moerbeien, 25 gram rozijnen, 25 gram pompoenpitten, 25 gram zonnebloempitten, 2 eetlepel gingerbread mix van @greengypsyspices, 3 eetlepel dadelstroop, 1-2 eetlepel water.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

Stap 2

Doe de havermout, moerbeien, rozijnen, pitten in een kom en meng dit door elkaar.

Stap 3

Voeg de gingerbread mix toe en roer dit goed door de havermout.

Stap 4

Ook de dadelstroop roer je goed door het mengstel. Is het te droog? Voeg dan eventueel 1 tot 2 eetlepels water toe.

Stap 5

Verdeel het mengstel op de beklede bakplaat en zet deze in de oven.

Stap 6

In ongeveer 20 minuten is jouw granola klaar. Roer het na de eerste 10 minuten in de oven even om. Na 20 minuten laten afkoelen en in een pot doen die goed afsluitbaar is.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....