Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Gierst me krulandijvie

1 flinke portie ?

Ingrediënten: 75 gram gierst (ongekookt), 150 gram krulandijvie (grofgesneden), 2 tomaten (in blokjes gesneden), 3 zongedroogde tomaten (grofgesneden), ¼ avocado, sap van ¼ citroen en 1 flinke theelepel witte tahin, peper en zout

Stap 1

Kook de gierst volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet daarna af en laat uitlekken.

Stap 2

Doe de rauwe andijvie in een schaal samen met de blokjes tomaat en zongedroogde tomaat. Schep dit even goed om.

Stap 3

Maak in een apart schaaltje de dressing. Prak de avocado fijn en voeg hier het citroensap bij en een flinke theelepel witte tahin. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.

Stap 4

De gierst doe je bij de krulandijvie. Goed omscheppen en vervolgens voeg je de dressing toe. Proef even of je het zo op smaak vindt, anders nog wat peper en zout toevoegen.

Stap 5

Jouw salade kan nu in jouw boho-tiffin gedaan worden. Lekker eten!

Wil jij jouw salade meenemen? Doe de dressing dan pas door de salade, wanneer je gaat eten. Zo voorkom je een snotterige salade.

Ik heb gebruik gemaakt van de boho-tiffin salad.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....