Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Gevulde paprika

1 portie

Ingrediënten: 40 gram quinoa, 1 (oranje) paprika, ½ rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), ½ theelepel komijn, ½ theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel chilipoeder, ¼ theelepel cayennepoeder, 60 gram mais, 60 gram zwarte bonen, ¼ prei (in dunne ringen gesneden), ½ (rode) paprika (in blokjes gesneden), 1 theelepel kokosbloesemsuiker, 1 tomaat (in blokjes gesneden), 1 el tomatenpuree en eventueel peper en zout.

 

Ook lekker met homemade guacamole en wat limoensap.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.

Stap 3

Doe in de wok wat kokosolie of water en fruit hier het uitje en knoflook in.

Stap 4

Voeg alle specerijen toe en bak even aan.

Stap 5

De prei en paprika voeg je toe en bak je ook even mee aan.

Stap 6

Voeg de overige ingrediënten toe en roer voorzichtig om. Stoof dit in ongeveer 5-10 minuten gaar.

Stap 7

Op het laatst voeg je de quinoa toe en schep je het voorzichtig om.

Stap 8

Pak de oranje paprika en snijd er een dekseltje vanaf. De zaadjes verwijderen en de paprika wassen. Schep de quinoavulling in jouw paprika en doe het dekseltje er boven op.

Stap 9

Zet jouw gevulde paprika in een ovenschaal en dek het af met folie.

Stap 10

Zet de ovenschaal in de oven. Na 25 minuten verwijder je de folie en laat je de ovenschaal met paprika nog eens 10 minuten in de oven staan.

Stap 11

Zet jouw gevulde paprika op een bord en eet het op met een simpele salade.

Stap 12

Wil jij jouw gevulde paprika meenemen? Dit kan, heb ik ook gedaan. Je hebt 2 opties. Neem een rauwe paprika mee en doe de vulling in jouw boho-tiffin. De rauwe paprika vul je dan terplekke. Je kan de paprika ook nog eens door de quinoa doen, zodat je een salade hebt.

Laat de gevulde paprika goed afkoelen, zet deze in jouw boho-tiffin en eet het op, waar je het op wilt eten. Heb ik ook gedaan, was super lekker.

 

De volgende boho-tiffin heb ik hiervoor gebruikt: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

 

(De gevulde paprika had ik in het bovenste schaaltje gedaan. De deksel drukte de vulling een beetje aan, maar het ging dicht. Het dekseltje van de paprika heb ik in het andere schaaltje gelegd).

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....