Ontbijt

Gepofte boekweit met kokosflakes en pecannoten

Ingrediënten: 30 gram gepofte boekweit, 40 gram kokosflakes, 50 gram pecannoten (gebroken), 2 el kokosolie (gesmolten) en 2 el syrup gold.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Voeg nu de natte ingrediënten toe en schep voorzichtig om.

Stap 4

Schep het mengsel over op de bakplaat en zet voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 5

Haal de bakplaat uit de oven en laat goed afkoelen. Wanneer het koud is, heb je echt een knapperige gepofte boekweitmengsel.

Stap 6

Doe het mengsel in een grote glazen pot die je goed kunt aflsuiten. Wil je het op tafel zetten als snack? Vul jouw boho-tiffin ermee en wedden dat deze zo leeg is?

 

Lekker als tussendoortje, maar ook over je (kokos)yoghurt, smoothiebowl of strooi het over jouw bananenijs. Je kan eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld specerijen toe of na het bakken gedroogde stukjes fruit. Andere noten of pitten en zaden zijn ook erg lekker. Wat dacht je van stukjes pure chocolade, mmmmmm

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....