Boho-tiffin

Fruity donuts

12 stuks

 

190 gram kastanjemeel;

112 gram speltmeel;

2 theelepels wijnsteenbakpoeder;

½ theelepel zeezout;

1 theelepel vanille

60 ml (gesmolten) kokosolie;

1 limoen (sap + rasp);

160 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk);

2 eetlepels gebroken lijnzaad + 3 eetlepel water (lijnzaadei van maken);

2 rijpe bananen (geprakt);

 

Vulling:

170 gram (bevroren) frambozen (of ander fruit)

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Maak een papje van de gebrokenlijnzaad + water en zet even apart.

Stap 3

Voeg alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar.

Stap 4

Doe alle natte ingrediënten in een kom en meng dit ook goed door elkaar. .

Stap 5

Nu meng je het natte met het droge. Zorg ervoor, dat het meel goed is opgenomen. Roer als laatste de frambozen door het beslag heen.

Stap 6

Is het deeg te nat? Voeg dan wat meel toe. Maak van het beslag 12 bolletjes. Leg deze op een bakplaat die bedekt is met een bakpapiertje.

Stap 7

Maak een gat in de bolletjes.

Stap 8

Bestrijk de donuts met wat amandelmelk, kokosolie of wat perzikenjam zodat ze mooi gaan kleuren in de oven. Zet ze voor ongeveer 35-40 minuten in de oven.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....