Boho-tiffin,  Tussendoortje

Fruitige pepernotenbananencake

1 cake / 12 plakken

Ingrediënten: 650 gram puree van een sapje (sapje gemaakt van 4 wortels, 4 appels, kaki’s, sap van 2 mandarijnen + 2 geprakte bananen (samen dus 650 gram), 2 theelepel vanille, 4 el agavesiroop, 1 el wijnsteenbakpoeder, 150 gram sorghummeel, 2 el speculaaskruiden, 100 gram amandelmeel, 4 el gebrokenlijnzaad + 12 el water (mengen en 20 minuten laten staan), snuf zout, 100 gram pepernoten (gezoet met tarwestroop) en 1 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakeblik met een bakpapiertje.

Stap 2

Doe het vruchten ‘afval’ samen met de banaan in een kom en prak dit samen fijn. Voeg daarna de natte ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) toe en meng dit goed.

Stap 3

In een andere kom voeg je alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda) bij elkaar en meng ook dit goed door elkaar.

Stap 4

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en roer goed. Proef even of je het zo op smaak vindt.

Stap 5

Doe in een kommetje de baksoda en de appelazijn en roer dit door het beslag.

Stap 6

Schep het deeg over in het cakeblik en schuif deze in de oven. Na ongeveer 60 minuten is jouw cake klaar.

Stap 6

Laat jouw cake even 10 minuten afkoelen. Haal het dan uit de vorm en laat verder afkoelen.

Stap 7

Snijd er 12 plakken uit.

Stap 8

Neem 1 of 2 plakken mee voor onderweg in jouw boho-tiffin. Lekker met een laagje pindakaas! De overige plakken kan je makkelijk invriezen.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777428/originals-large-collectie/botanic-white/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....