Geen categorie

Freekeh met chinese kool en geroosterde (fles)pompoen

1 portie

Ingrediënten: 40 gram freekeh (ongekookt),1/2 kruidenbouillonblokje, 300 gram (fles)pompoen (in stukjes gesneden), 150 gram rauwe chinese kool (rauw, grofgesneden), 1 wortel (rauw, geraspt), 1 theelepel hot curry, zout en peper.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Wanneer je een flespompoen gebruikt, schil het dan eerst voor je er blokjes van maakt. Bij een oranje pompoen kan je de schil gewoon laten zitten. Voor je de blokjes pompoen in de oven schuift, bestrooi je ze eerst met wat zout, peper en 1 theelepel hot curry. Goed husselen. Zet de bakplaat met de pompoen voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar met een half kruidenbouillonblokje. Giet af en laat uitlekken.

Stap 4

Pak een ruime schaal en doen hier de uitgelekte freekeh in samen met de chinese kool en de stukjes geroosterde pompoen. Hussel dit goed door elkaar. Breng eventueel verder op smaak met nog wat zout, peper of nog wat hot curry. Ook lekker met wat witte tahin er doorheen.

Stap 5

Schep de salade over in jouw boho-tiffin en je bent ready to go! Voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van de boho-tiffin salad.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....