Tussendoortje

Floors 2e appeltaart

12 stuks

Ingrediënten:

Deeg: 250 gram speltmeel, 200 gram amandelmeel, 50 gram sorghummeel, 100 gram kokosbloesemsuiker, 2 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water, 1 el vlozaad (optioneel), snuf zout, 250 ml appelmoes en 1 banaan (geprakt).

Vulling: 60 gram rozijnen, 5 (elstar) appels (gewassen en in blokjes gesneden), 1 theelepel kaneel, 3 el appelmoes, 25 gram gemengde noten, snuf kardemom en gember en 3 el bosvruchtenjam (suikervrij, Ekoplaza).

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een bakvorm (28 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in met wat plantaardige boter.

Stap 2

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Meng alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda)) in een kom.

Stap 3

Doe de vochtige ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) in een aparte kom en meng dit met elkaar.

Stap 4

Doe de natte en droge ingrediënten samen in 1 kom en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

In een apart schaaltje doe je de baksoda met appelazijn en dit roer je nog even goed door het beslag.

Stap 7

Kneed van het beslag een stevige bal. Voelt het te plakkerig aan? Voeg dan nog wat meel toe en wanneer het te droog is, dan kan je nog wat vocht toevoegen. Bv. wat meer appelmoes of wat plantaardige melk.

Stap 8

Wikkel het deeg in wat huishoudfolie en laat het voor 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 9

Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom m.u.v. de bosvruchtenjam.

Stap 10

Pak het deeg uit de koelkast en gebruik 2/3 van het deeg voor de bodem en randen. Smeer de bodem in met de 3 el bosvruchtenjam.

Stap 11

Schep het appelmengsel op de bodem van de taart die je net ingesmeerd hebt met de bosvruchtenjam. Maak de taart dicht met het overgebleven deeg. Dit kan je op verschillende manieren doen. Gebruik je eigen fantasie.

Stap 12

Smeer de taart nog in met wat gesmolten kokosolie of wat plantaardige melk. Zet de taart daarna in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.

Stap 13

Laat de taart eerst 10 minuten afkoelen voor je de springvorm losmaakt. Snijd er 12 stukken uit en geniet van deze heerlijke appeltaart. Ook lekker met een dot kokosslagroom.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....