Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Overig,  VanhetLand

Flatbread met bosui

2 flatbreads

Ingrediënten: 150 gram (spelt)bloem, 75-100 ml water, 2 teentjes knoflook (geperst), zout en peper naar smaak.

4 bosui (in hele dunne ringen gesneden)

Stap 1

Doe in een kom de speltbloem, geperste knoflook, zout en peper en meng door elkaar.

Stap 2

Voeg het water geleidelijkaan toe en kneed tot een deegbal. Zorg dat het deeg niet te nat is. Beter te droog en dan wat water toevoegen, dan andersom.

Stap 3

Bestuif het aanrechtblad met bloem en maak twee gelijke ballen van het deeg. Rol de ballen uit tot een platte cirkel. Verdeel de bosui over de twee flatbreads.

Stap 4

Rol de flatbreads nu op (zoals je dat bij een pannenkoek doet). Je rolt ze nu weer op, zodat je een opgerold balletje krijgt. Maak met je handen een mooi balletje en rol deze weer uit tot een platte fleatbread.

Stap 5

Pak een koekenpan en zet deze op het vuur.

Stap 6

Bak jouw flatbread in de pan aan weerskanten. Blijf bij de pan staan, ze kunnen snel aanbranden.

Stap 7

Snijd de flatbread in bv. 8 punten en serveer met een homemade (pompoen)hummus.

 

Pompoemhummus: 200 gram pompoen (in stukjes en in ongeveer 15-20 minuten gaar koken), 100 gram kikkerwten, ½-1 el witte tahin, 1-2 teentjes knoflook (geperst), 2 el kikkererwtenvocht, 1 theelepel komijnpoeder, zout en peper naar smaak. Alle ingrediënten in een hoge maatbeker of blender en pureren tot een egale hummus.

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....