Boho-tiffin,  Ontbijt

Dadel chiapudding

1 portie

Ingrediënten: 125 ml water, 125 ml amandelmelk, 2 eetlepels amandelyoghurt, 1 eetlepel dadelpasta, ½ theelepel vanille, 4 eetlepels chiazaden.

Topping: ¼ banaan (in plakjes), 2 bevroren frambozen (verkruimeld), 1 eetlepel bananabread granola en 1 theelepel pindakaas.

Stap 1

Wanneer je geen dadelpasta hebt, kan je ook 3-4 dadels gebruiken. Doe het water, amandelmelk en de dadelpasta in de blender en zet deze aan.

Stap 2

Heb je een egale smoothie? Dan is het klaar. Schenk het in jouw boho-tiffin schaaltje en voeg de amandelyoghurt, vanille en chiazaden toe. Goed roeren. Laat even 10 minuten staan.

Stap 3

Goed roeren en proef even of jij het op smaak vindt. Wil je het zoeter? Voeg dan nog wat dadelstroop toe. Zet jouw boho-tiffin schaaltje in de koelkast en laat opstijven (doe dit ’s avonds, dan heb je in de ochtend een stijve substantie).

Stap 4

Haal het schaaltje uit de koelkast. Jouw chiapudding is nu dik en stijf. Nu kan je het garneren met de topping die ik gebruikt heb. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk ook mogelijk.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....