Soep

Creamy zoete paprika- pompoensoep

4 porties

Ingrediënten:

1 liter kruiden- of groentebouillon, 750 gram pompoen, 2 zoete paprika, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes, 1 el paprikapoeder en naar smaak zout en peper.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Was de zoete paprika en pompoen. Snijd de pompoen en zoete paprika doormidden en verwijder de zaden. Snijd grof en leg alles op de bakplaat samen met de knoflook en bosui. Rooster in ongeveer 30 minuten.

Stap 3

Maak de kruiden- of groentebouillon en voeg hier de geroosterde groentes aan toe samen met 1 el paprikapoeder. Pureer tot een egale soep. Zelf heb ik het niet meer op smaak gebracht met peper en zout.

Stap 4

Schenk de soep over in 4 kommen en geniet met en stuk desembrood of zadencrackers.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....