Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Courgette spaghetti met vegan bolognese saus

1 portie

Ingrediënten: 1 courgette (wassen en spaghetti van maken), ½ blik (200 gram) tomatenstukjes uit blik, 1 wortel (in stukjes gesneden), 1 kleine rode ui (fijngesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel Green Sweet bruine suiker (kokosbloesemsuiker kan ook), 5 falafel spicy balletjes, snuf kruidenzout, zout en peper naar smaak. Optioneel: vegan geraspte kaas.

Stap 1

Pak een ruime koekenpan en doe hier een scheutje water in. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit even aan.

Stap 2

Voeg de specerijen toe en bak even aan. Nu kan je de wortel en tomatenblokjes toevoegen. Roer door elkaar. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Smoor in ongeveer 20 minuten de wortel gaar. Wordt het te droog? Voeg gerust wat water toe.

Stap 3

Doe het mengsel in de blender, keukenmachine of hoge maatbeker en pureer tot een saus.

Stap 4

Maak de pan schoon en zet weer terug op het vuur. Verkruimel de falafel spicy balletjes boven de pan en voeg de tomatensaus toe. Roer goed door elkaar. Proef even of het zo op smaak is. Voeg anders nog wat zout en peper toe. Wanneer het warm genoeg is, zet je het vuur uit.

Stap 5

De courgette spaghetti kan je rauw eten, maar het is ook lekker om het kort even te wokken in wat water en kruidenzout.

Stap 6

Schep jouw (rauwe) courgette spaghetti op in een diep bord en schenk de bolognese saus erover. Maak eventueel af met wat vegan gerapste kaas.

Stap 7

Wil jij jouw courgette spaghetti meenemen? Prima, koud is het ook lekker te eten. Laat de courgette (wanneer je het kort gewokt hebt) eerst goed afkoelen. Ook de saus laat je afkoelen. Vul jouw boho-tiffin met de courgette spaghetti en saus.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....