Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Courgette- erwten fritatta

Bijgerecht, ik heb er 8 stukken uit gesneden

Ingrediënten: 1 courgette (330 gram), 3 teentjes knoflook, 1 ui, 145 erwten, 120 gram kikkererwtenmeel, ¼ theelepel kurkuma, 250 ml water, zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Vet een quiche- of ovenschaal in met wat kokosolie. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Rasp de courgette fijn en snijd de knoflook en ui fijn met de hand.

Stap 3

Pak een ruime mengkom en doe hier de gerapste courgette in samen met de fijngesneden knoflook,ui en erwten. Meng door elkaar.

Stap 4

Voeg het meel en kurkuma toe. Schenk het water toe en roer dit goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Giet het mengsel over in jouw quiche- of ovenschaal. Zet in de oven en na ongeveer 45 minuten is jouw frittata klaar.

Stap 6

Snijd de frittata in de gewenste stukken en serveer met een lekkere groene salade.

Stap 7

Je kan de frittata ook invriezen of meenemen in jouw boho-tiffin. Laat het dan eerst goed afkoelen. Koud is het ook erg lekker.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....