Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Pancakes

Cocos- maca pancakes

1 portie

Ingrediënten: 25 gram kokosmeel, 25 gram tapiocameel, 1 el kokosbloesemsuiker, ½ theelepel vanille, 100 ml kokosmelk (of een andere plantaardige melk), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 el maca, 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water (mengen en 10 min. laten staan) en een snuf zout.

Topping: 2-3 el plantaardige yoghurt (soja of kokos) en 75 gram frambozen en nog wat agavesiroop.

Stap 1

Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix door elkaar.

Stap 2

De melk en de gebroken lijnzaad meng je samen door elkaar. Voeg dit toe aan het meel.

Stap 3

Goed roeren en proef even of je het zo op smaak vindt.

Stap 4

Zet de koekenpan op het vuur en verhit goed. Smelt er wat kokosolie in en doe een flinke eetlepel beslag in de pan. Zet het vuur wat lager. Draai de pancake om, wanneer het droger begint te worden en bak dan nog even aan.

Stap 5

Bak ongeveer 7 pancakes met het beslag.

Stap 6

Stapel de pancakes op elkaar en maak af met wat soja- of kokosyoghurt, frambozen en wat agavesiroop.

Stap 8

Neem de pancakes mee voor onderweg? Verdeel jouw pancakes dan over jouw boho-tiffin schaaltjes en neem jouw yoghurt en frambozen mee in een apart schaaltje.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....