Pancakes

Cocos banana pancakes with rhubarb

1 portie

Ingrediënten: 50 gram kokosmeel, 18 gram no-egg + 90 ml water, 30 ml kokos-rijstmelk, 1 eetlepel xylitol sweet, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel vanille, 1 rijpe (geprakte) banaan.

 

1 stengel (175 gram, in stukjes) rabarber, 125 gram (bevroren) aardbeien, 1 eetlepel (of meer) kokosbloesemsuiker.

 

Stap 1

Doe de rabarber, aardbeien en kokossuiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet het pannetje op laag vuur met de deksel op de pan. De aardbeien en rabarber vallen uit elkaar, wanneer het warm is. Niet erg. Hierdoor krijg je een soort van jam. Na ongeveer 10 minuten is het klaar. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen. (warm is het ook lekker!)

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit door elkaar.

Stap 3

Alle natte ingrediënten met elkaar mengen en dan toevoegen aan het droge mengsel. Goed door elkaar roeren.

Stap 4

Pak een koekenpan en vet deze in met kokosolie. Gebruik je een kookring? Vet deze dan ook even in.

Stap 5

Bak nu 5-6 pancakes met het beslag. Let op! Je hebt wel geduld nodig, want pancakes met banaan vraagt om geduld. Keer ze om, wanneer ze droog zijn bak de andere kant nog voor 1,5 minuut.

Stap 6

Maak een stapeltje met jouw pancakes en top af met jouw rabarber- aardbeienmoes.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....