Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Tussendoortje

Classic banana bread

1 cake / 12 plakken

Ingrediënten:

  • 150 gram dadels (ik gebruik altijd die van yogiyousef, soft dates zonder pit) of 150 gram karamelsaus (zie recept: Karamelsaus (voor 4 á 5 eetlepels): 11 dadels, sap van een ½ limoen of citroen, 5 druppels Green Sweet Caramel (optioneel), 50 ml kokosmelk en 50 ml water).

 

  • 4 overrijpe bananen (banaan met bruine spikkels)
  • 300 gram speltmeel of volkoren tarwemeel
  • 250 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanille
  • snufje zout
  • 2 el citroensap

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakeblik met bakpapier. Wil je een nette en strakke cake? Gebruik dan alleen bakpapier voor op de bodem en vet de randen in met wat plantaardige boter of kokosolie.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng die door elkaar met een lepel.

Stap 3

De bananen en de dadels prak je samen in een aparte kom. Zijn jouw dadels hard? Week ze dan eerst in een kommetje met kokend water voor ongeveer 20 minuten. Het mengsel mag best nog wat grof zijn hoor!

Stap 4

Voeg de overige natte ingrediënten toe aan het bananen- dadelmengsel. Goed door elkaar roeren.

Stap 5

Nu voeg je het natte mengsel toe aan het meel. Roer dit goed door elkaar met jouw vork of lepel. Is alles goed met elkaar vermengd? Schep het deeg dan over in jouw cakeblik.

Stap 6

Schuif het blik in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Wanneer jouw prikker droog uit jouw bananenbrood komt is het klaar. Laat eerst 10 minuten afkoelen en snijd er dan 12 plakken uit.

 

Lekker met pindakaas!

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....