Lunch-Dinner,  Ontbijt,  Tussendoortje

Classic banana bread

12 plakken

Ingrediënten:

300 gram speltmeel, 2 eetlepels gebroken lijnzaad, ½ eetlepel sweet kaneel, snuf himalayazout, 2 theelepels wijnstaanbakpoeder, 150 ml syrup gold, 150 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk), vloeibare stevia vanille (6-8 druppels), 100 ml gesmolten kokosolie en 700 gra overrijpe bananen.

Optioneel: vul het beslag met wat nootjes of gedroogde vruchten, mmmmm.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik (25 cm) in met kokosolie en bestrooi het met wat meel.

Stap 2

Meng het meel met de gebroken lijnzaadjes, sweet kaneel, himalayazout, wijnsteenbakpoeder en eventueel de noten en/of gedroogde vruchten.

Stap 3

Doe de syrup gold, amandelmelk, vloeibare stevia, de gesmolten kokosolie en de helft van de bananen in de keukenmachine. Zet aan en wanneer je een egaal beslag hebt, giet je het bij het meel. Schep voorzichtig om.

Stap 4

Snijd de overige bananen in kleine stukjes en doe dit bij het beslag. Spatel voorzichtig om.

Stap 5

Giet het beslag in de ingevette cakeblik en zet deze in de oven. Na ongeveer 45-60 minuten is jouw classic bananabread klaar. Wanneer jouw prikker er schoon uitkomt! Elke oven is anders. Mocht jouw bananabread iets langer in de oven moeten? Bedek jouw bananabread dan af met folie, zodat de bovenkant niet verbrand.

Stap 6

Laat jouw classic bananabread goed afkoelen voor je het in stukken gaat snijden. Bewaar de plakken in een trommel of vries ze in. Lekker met een notenpasta :).

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....