Boho-tiffin,  Ontbijt

Citroen havermout met frambozen

1 portie

Ingrediënten: 40 gram havermout, 200 ml water, 1 biologische citroen (sap + rasp), ½ eetlepel agavesiroop, ½ theelepel kurkuma, gember en vanille, 50 gram soyayoghurt, 75 gram (bevroren)frambozenen wat moerbeien (optioneel).

 

Stap 1

Doe de havermout samen met het water, sap, rasp, agavesiroop en de specerijen in een steelpannetje. Warm deze op tot een dikke pap.

Stap 2

Wil je het wat zoeter hebben? Voeg dan nog wat zoetmiddel toe.

Stap 3

Doe jouw havermoutpap in de boho-tiffin en maak af met de sojayoghurt, frambozen en eventueel wat moerbeien.

 

Wanneer je in de ochtend niet veel tijd hebt, dan zet je alles in de avond klaar. Hoef je het in de ochtend alleen nog maar wat op te warmen.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....