Boho-tiffin,  Tussendoortje

Chocopeanut donuts en/of cupcakes

16 porties

Ingrediënten:

2 rijpe bananen (fijn geprakt), sap van een ½ citroen, 100 gram pure chocolade (grof gehakt), 90 ml kokosolie, 75 ml syrup gold, 175 ml plantaardige melk, 1 theelepel appelazijn, 6-8 druppels vloeibare stevia vanille, 75 gram brown (of kokosbloesemsuiker), 225 gram speltmeel, 15 gram wijnsteenbakpoeder, snuf himalayazout, 1 theelepel kaneel, 2 el pindakaas en 50 gram raw cacao.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcake houdertjes klaar of vet de donutvorm in en bestuif deze met wat meel.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten (m.u.v. de raw cacao) in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Alle natte ingrediënte doe je samen in een aparte kom. Goed met elkaar mengen.

Stap 4

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep voorzichtig, maar snel door elkaar.

Stap 5

Schenk de helft van het beslag over in een schone kom en voeg de raw cacao toe in een van de kommen. Goed roeren.

Stap 6

Vul de dontusvormen of cupcake houders met het beslag. Je kan om en om werken. Vanille / chocolade of vul de helft met vanille en daarna met de chocolade.

Stap 7

Zet het voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Stap 8

Bewaar de donuts / cupcakes in een trommel die goed dicht kan. Invriezen kan ook. Wanneer je de cupcake of donut mee wilt nemen voor onderweg? Dan vul je jouw mooie boho-tiffin en je hebt altijd een lekkere snack bij de hand.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313213/originals-large-collectie/panter-classic/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....