Ontbijt

Chocoloco breakfastpie

1 portie

20 gram kokosmeel;

20 gram boekweitmeel;

10 gram (1 eetlepel) cacaopoeder;

Snuf zout;

2 theelepel kokosbloesemsuiker;

1 theelepel wijnsteenbakpoeder;

½ theelepel vanille;

½ theelepel kaneel;

1 ei-vervanger;

3 eetlepels plantaardige melk.

 

Voor de saus:

2-3 dadels;

1 eetlepel cacao;

Scheutje water of plantaardige melk.

 

Optioneel: cacaonibs of noten om jouw taartje mee te vullen.

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een schaaltje de dadels (ontpit), plantaardige melk of water. Laat even staan.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar. Voeg daarna de natte ingrediënten toe en meng dit goed met de droge ingrediënten. Wanneer je een egaal beslag hebt, giet je deze in een taartvormpje, wat bekleed is met een bakpapiertje en de randen zijn ingevet met plantaardige boter (beetje bestuiven met bloem/meel).

Zet het taartje voor 15-18 minuten in de oven.

Prak met een vorm de dadels fijn, zodat je een chocoladesausje krijgt. Maak het zo dik/dun als jij zelf wilt. Dunner maken doe je door meer vocht toe te voegen.

Is jouw taartje klaar? Haal het uit de oven en zet jouw taartje op een bord. Smeer jouw chocoladesaus op het taartje en maak eventueel af met wat kokosflakes of bijvoorbeeld wat chocolade of nootjes. Het is jouw feestje!

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....