Geen categorie

Chocolademousse

1 portie

Ingrediënten:

150 gram wortel (ongekookt);

245 (1/4) gram pompoen met schil (ongekookt);

3 dadels (30 gram);

20 gram (1,5 eetl.) raw cacao;

½ eetl. agavesiroop;

1 th.l kaneel;

Snuf gember en kardemom.

 

Stap 1

Was de groentes en maak ze schoon. Snijd deze in grove stukken.

Stap 2

Kook de wortel en pompoen in een steelpannetje in ongeveer 20 min. gaar.

Stap 3

Doe de pompoen en wortel in de blender met de overige ingrediënten en pureer het tot een mousse. Met de staafmixer gaat het ook heel erg goed.

Stap 4

Wanneer je een egale mousse hebt, kan je het in een kommetje doen. Garneren met eventueel wat cacaonibs.

 

Warm lekker te eten, maar ook zeker wanneer het koud is (dan is de mousse wat dikker en vaster van structuur, ideaal voor in jouw boho-tiffin!).

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....