Boho-tiffin,  Tussendoortje

Chocolade- speculaas koekjes

14 koekjes of voor 6 grote koekjes

Ingrediënten: 225 gram speltmeel, 100 ml kokosolie (gesmolten), ½ theelepel wijnsteenbakpoeder, 75 gram pure chocolade(geraspt), 50 ml syrup gold, 1 eetlepel amandelmelk, 50 gram Greensweet Brown (of kokosbloesemsuiker), 20 gram speculaaskruiden en een snuf himalayazout.

Voor de chocolade laag nog eens 50 gram pure chocolade(gesmolten).

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Stap 3

Meng de natte ingrediënten met elkaar en voeg deze toe aan het meel.

Stap 4

Kneed met je handen tot een deegbal. Wikkel deze in huishoudfolie en leg deze in de koelkast voor 20 minuten.

Stap 5

Haal de deegbal uit de koelkast en maak 14 kleine koekjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en na 15-18 minuten zijn jouw koekjes klaar.

Stap 6

Wil je er een chocolade laag over hebben? Laat de koekjes dan eerst helemaal afkoelen.

Stap 7

Smelt de chocolade au bain-marie en doop de koekjes voor de helft in de chocolade. Je kan ook te werk gaan met een theelepeltje. Je schenkt dan wat chocolade over het koekje.

Stap 8

Leg de koekjes met chocolade terug op de bakplaat met bakpapier en laat de chocolade hard worden.

Stap 9

Bewaar de koekjes in jouw boho-tiffin of neem ze mee voor onderweg, mmmmmm….

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-52297441/salad-collectie/tropical-jungle-salad/

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....