Tussendoortje

Chocolade cake met vers fruit

8-12 punten

Ingrediënten:

Bodem: 160 gram meel (ik gebruikte 80 gram bruinerijstmeel en 80 gram amandelmeel), 125 gram kokosbloesemsuiker, 50 gram raw cacao, 1 theelepel baksoda, 1 theelepel vanille, snuf zeezout, ½ theelepel appelazijn, 150 gram appelmoes, 80 ml kokosolie (gesmolten)en 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk).

Top: 100 gram pure chocolade (ik gebruikte 80% cacao), vers fruit en nibbles van Nâkd.

Stap 1

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Stap 2

Alle droge ingrediënten door elkaar roeren in een ruime kom. Alle natte ingrediënten in een andere kom met elkaar mengen.

Stap 3

Voeg de mengsels samen en roer goed door elkaar. Giet het beslag in een springvorm (20 cm, ingevet met wat kokosolie en bestrooid met wat meel). Schuif de springvorm in de oven voor ongeveer 40-50 minuten.

Stap 4

Smelt de chocolade au bain marie. Maak intussen het fruit schoon en snijd zonodig doormidden of in plakken.

Stap 5

Wanneer jouw chocoladecake goed is afgekoeld giet je de gesmolten chocolade over de taart. Leg het fruit boven op de chocolade en zet de taart in de koelkast. De chocolade wordt hard en het fruit zit vast.

Stap 6

Snijd de taart in stukken en enjoy!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....