Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  Tussendoortje,  VanhetLand

Chocolade- bietentaart met bosvruchten

Ingrediënten: 400 gram tarwemeel, 100 gram (raw) cacao, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 100 gram kokossuiker, 50 gram maca, 50 gram agavesiroop (je kan ook 325 gram kokossuiker gebruiken), 100 ml rijstolie, 200 ml appelmoes (ongezoet), 200 gram (rauwe) biet (geraspt), 1 theelepel vanille, 250 ml kokos- rijstmelk (of een andere plantaardige melk), 2 eetlepel appelazijn, 250 gram (bevroren) bosvruchten) en een snuf zout.

Topping: 2-3 eetlepel vegan chocoladepasta (ook eenvoudig zelf te maken), cacaonibs, rozenblaadjes, lavendel, nootjes en wat bietenpoeder.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm (18 cm) met een bakpapiertje en vet de randen in.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed met elkaar.

Stap 3

Alle natte ingrediënten meng je in een aparte kom.

Stap 4

Voeg nu de natte ingrediënten bij het meel en roer goed en snel om. Proef even of het om smaak is. Voeg anders nog zoetmiddel toe (kokossuiker) voor een zoetere smaak).

Stap 5

Schep het mengsel over in de taartvorm, strijk glad en schuif het in de oven voor 40-50 minuten. De taart is klaar, wanneer jouw satéstokje droog uit de taart komt. Let wel, wanneer je in de bosvruchten prikt, komt jouw prikker er nog nat uit J. Het verschil is snel te zien hoor!

Stap 6

Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de springvorm dan los en laat verder afkoelen.

Stap 7

Maak de taart af met de topping. Besmeer eerst de bovenkant met de vegan chocoladepasta en versier het met de overige toppings.

Stap 8

Snijd de taart in 8 0f 12 stukken. Wanneer je de taart niet direct gebruikt, zet het dan in de koelkast. Het is een smeuïge en stevige taart. Het blijft zeker 3 dagen lekker.

Stap 9

Wil jij jouw stuk taart meenemen? Vul jouw boho-tiffin dan met een stuk taart en geniet waar je ook bent!

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....