Boho-tiffin,  Tussendoortje

Chocolade- bananenbrood met blauwe bessen

12 plakken

Ingrediënten: 175 gram roggemeel, 80 ml (ongezouten) pindakaas, 3 rijpe bananen, 80 ml (avocado)olie, 50 gram kokosbloesemsuiker, 2 gebroken lijnzaad ei (2 el gebroken lijnzaad + 6 el warm water en dit 20 min. laten weken), 50 gram raw cacao, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 theelepel verse citroensap, 25 gram stukjes pure chocolade, snuf Himalaya zout en 150 gram verse blauwe bessen.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakeblik in met wat kokosolie.

Stap 2

Alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda) doe je samen in een kom. Meng dit goed door elkaar.

Stap 3

Roer de natte ingrediënten (m.u.v. het citroensap) door het meel en meng goed.

Stap 4

Wanneer het meel goed opgenomen is door het vocht, schep je voorzichtig de verse blauwe bessen door het beslag.

Stap 5

Doe in een apart schaaltje de baksoda samen met het citroensap en roer dit voorzichtig door het beslag.

Stap 6

Proef altijd even of het beslag goed op smaak is. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan nog wat kokosbloesemsuiker toe aan het beslag. Is het beslag te droog? Voeg dan wat vocht toe en wanneer het te nat is, voeg je nog wat meel toe.

Stap 7

Schep het beslag over in de ingevette cakeblik en zet het blik in de oven.

Stap 8

Na ongeveer 40-50 minuten is jouw chocolade- bananenbrood klaar. Check even met een saté-prikker of deze er droog uitkomt. Elke oven is anders, misschien is jouw brood eerder of later klaar.

Stap 9

Laat eerst 10 minuten afkoelen. Haal het brood dan uit het blik en laat verder afkoelen.

Stap 10

Snijd jouw brood in 12 plakken en serveer met een lekkere dot kokosslagroom, kokosboter of pindakaas.

Stap 11

Gaat het brood niet direct op? Vries de plakken dan per stuk of per 2 in. Neem je een plak mee voor onderweg? Vul jouw boho-tiffin dan met 1 of 2 plakken en je hebt zo een lekkere snack voor onderweg.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313476/salad-collectie/birdie-salad/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....