Overig

Choco-cherry popsicle

3 ijsjes

 Ingrediënten:

1e laag: 100 ml kokosrijstmelk, 100 ml kokoswater, 4 dadels (ontpit) en 2 eetlepels raw cacao.

2e laag: 75 gram kersen (ontpit of diepvries kersen die ontdooid zijn), 1 eetlepel chiazaad en 2 theelepel agavesiroop.

3e laag: 1 eetlepel raw cacao, 1-2 dadels (ontpit), 75 ml kokosrijstmelk, ¼ eetlepel arrowroot en 25 gram cacaonibs.

 

Ik heb gebruikt gemaakt van de siliconen ijsvormpjes van Silicomart gekocht via www.kookwinkel.nl

 

Stap 1

Doe alle ingrediënten voor de 1e laag in de blender. Wanneer je een egale smoothie hebt giet je deze in de ijsvormpjes (incl. de ijsstokjes, maar dat spreekt voor deze ijsvormpjes vanzelfsprekend). Zet in de vriezer.

Stap 2

De kersen pureer je met een staafmixer fijn. Doe dit in een kommetje en voeg dan de chiazaden en agavesiroop toe. Goed roeren en zet dit schaaltje even apart.

Stap 3

Haal de bevroren chocolade ijsjes uit de diepvries en haal ze uit de vorm. Smeer de ijsjes in met de kersengelei en leg de ijsjes op een bakpapiertje terug in de vriezer. Geef het ongeveer 3 uur de tijd en dan is het goed bevroren.

Stap 4

Wanneer de ijsjes hard zijn kan je de chocoladesaus maken (laat de ijsjes dan nog wel even in de vriezer liggen).

Doe alle ingrediënten m.u.v. cacaonibs in de blender en zorg voor een egale smoothie. Schenk de chocoladesaus in een steelpannetje en warm deze op. Blijf goed roeren met de garde. Wanneer je een dikke saus krijgt is jouw chocoladesaus klaar. Zet het vuur uit.

Stap 5

Haal de ijsjes uit de vriezer en schenk de chocoladesaus over de ijsjes. Ik heb dit met een lepel gedaan. Pak het ijsje in jouw hand en lepel de saus over het ijsje. Het ijsje houd je even boven de pan, zodat de overige saus in de pan druppelt. Leg de ijsjes terug op het bakpapiertje en strooi de cacaonibs over de chocolade heen. Zet terug in de koelkast. Na een halfuurtje zijn ze goed genoeg om te eten.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....