Boho-tiffin,  Geen categorie,  Tussendoortje

Chocnut bliss balls

15 stuks

Ingrediënten: 100 gram cashew noten, 160 gram havermout, 1 theelepel vanille, 2 theelepel agavesiroop, 2 el gemengde notenpasta (of pindakaas), 150 gram (15 stuks) dadels, 2 el raw cacao, 2 theelepel baobab poeder (optioneel) en eventueel 4 el water.

 

Stap 1

Maal de cashewnoten grof in de keukemachine.

Stap 2

Doe de havermout samen met de vanille, agavesiroop, gemengde notenpasta, dadels, raw cacao en eventueel de baobab poeder in een kom. Voeg de gecruste cashewnoten toe en kneed met je handen tot een plakkerige bal. Is het te droog? Voeg dan lepel voor lepel het water toe.

Stap 3

Maak 15 gelijke ballen van het deeg.

Stap 4

Leg de ballen op een bord en zet even in de koelkast.

Stap 5

Bewaar de bliss balls in de koelkast of vries ze in voor een later moment.

Stap 6

Wil jij jouw bliss balls meenemen? Neem de hoeveelheid mee in jouw boho-tiffin en je hebt altijd een lekkere snack! Let op! Ze zijn zo op en ja, ook door de kinderen! Tenminste hier wel J.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313241-4989814,,/originals-large-collectie/star-style/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....