Tussendoortje

Chia- bananenbrood

Ingrediënten: 4 rijpe bananen, 60 gram amandelmeel, 60 gram kokosmeel, 2 theelepel kaneel, 1-2 theelepel erythritol, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en 4 el chiazaad + 12 el water (mengen en 10minuten apart zetten).

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed jouw cakevorm met bakpaier of vet in en strooi er wat meel over.

Stap 2

Doe alle ingrediënten m.u.v. het chia-ei in de keukenmachine en zet aan.

Stap 3

Wanneer je een egaal mengsel hebt, voeg je het chia-ei toe. Laat even mee draaien en zet de keukenmachine daarna uit. Proef even of het op smaak is. Eventueel zoeter maken met wat extra erythritol.

Stap 4

Giet het beslag over in jouw cakeblik en zet voor 50-60 minuten in de oven.

Stap 5

Haal jouw chia- bananenbrood uit de oven en laat heel goed afkoelen. Snijd er 12 plakken uit.

Stap 6

Smeer er bijvoorbeeld wat amandelpasta op, mmmmm. Losse plakken invriezen is geen probleem.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....