Boho-tiffin,  Ontbijt

Cherry chiapudding

1 portie

Ingrediënten: 75 gram (bevroren) kersen (of verse, ontpit), 1 kleine rode biet (40 gram, rauw en geschild), ½ theelepel vanille, 250 ml kokos- rijstmelk en 3 eetlepels chiazaden.

 

Topping: 1 abrikoos, kokosschaafsel en wat hennepzaadjes.

 

Stap 1

Doe de kersen, rode biet, vanille en de kokos- rijstmelk in een blender. Zet aan en zorg voor een egale smoothie.

Stap 2

Wil je het iets zoeter hebben? Voeg dan 1-2 dadels toe of wat agave- ahornsiroop (of wat jij lekker vindt en voorhanden hebt).

Stap 3

Schenk jouw smoothie in een boho-tiffin schaaltje en roer de chiazaden er doorheen. Laat even 10 minuten staan en roer het daarna nogmaals goed door.

Stap 4

Zet jouw schaaltje nu in de koelkast en laat een nacht opstijven. Het krijgt de structuur van een dikke pudding.

Stap 5

Maak jouw chiapudding af met bv. 1 abrikoos, wat kokosschaafsel en hennepzaadjes.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....