Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Champignonhummus

1 potje

Ingrediënten: 125 gram (kastanje)champignons (schoongemaakt en fijngesneden), 130 gram kikkererwten, 1 kleine rode ui (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), ½-1 el witte tahin, eventueel 1-2 el kikkererwtenvocht, zout en peper naar smaak.

Stap 1

Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje water in. Wok de champignons in de pan. Na een minuutje of drie zet je het vuur uit.

Stap 2

Doe de kikkererwten, rode ui, knoflook, witte tahin en de uitgelekte champignons in de keukenmachine, blender of hoge maatbeker. Pureer tot een vrij egale hummus. Mogen best wat grove stukjes in zitten, als je dat lekker vindt. Is het te droog? Voeg dan wat kikkererwten vocht toch. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 3

Schep de hummus over in een glazen potje die je kunt afsluiten. Lekker als dip, maar ook erg lekker op de boterham.

Stap 4

Neem 1-2 sneetjes desem- speltbrood en smeer de boterhammen met jouw champignonnenhummus. Maak eventueel af met bv. schijfjes komkommer, tomaat of wat je nog in huis hebt liggen. Ook erg lekker met sprouts!

Stap 5

Wil jij jouw boterhammen meenemen? Je kan de boterhammen besmeerd in jouw boho-tiffin leggen of je smeert jouw boterhammen later.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-43698870/originals-large-collectie/pavone/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....