Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Champignon falafel burger

4 porties (1 porties 5 balletjes) of 4 burgers

 

Ingrediënten: 240 gram kikkererwten (schoongespoeld en uitgelekt), 120 gram kastanjechampignons, 1 teentje knoflook, 1 rode ui, 60 gram kikkererwtenmeel, 15 gram verse koriander, 25 gram zonnebloempitten, 25 gram pompoenpitten, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 3 el chiazaden en zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal fijn. Er mogen nog stukjes inzitten.

Stap 3

Doe de overige ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een smeuïg geheel. Het is niet erg, als er nog wat grove stukjes inzitten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Maak 20 gelijke balletjes en leg deze op de beklede bakplaat neer. Je kan er ook 4 gelijke grotere ballen van maken en deze plat drukken op de bakplaat voor heerlijke hamburgers.

Stap 5

Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Draai de balletjes of burgers dan even om en dan bak je ze weer voor 15 minuten.

Stap 6

De balletjes en burgers lenen zich voor, voor een lekkere snack, door een salade of maak een broodje hamburger. Wat dacht je van een goed gevulde wrap met champignon falaffel?

Stap 7

Neem jij jouw lunch mee voor buiten de deur? Laat jouw balletjes of hamburgers dan eerst goed afkoelen. Stop ze daarna in jouw boho-tiffin en sluit af.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....