Geen categorie

Chai matcha chocolate lolly pops

9 lolly’s

Ingrediënten: 70 gram walnoten, 15 gram pecannoten, 35 gram kokosrasp, 1 eetlepel chai matcha (David Rio), 160 gram witte bonen (schoongespoeld en uitgelekt), 1 el bietenpoeder, 8 dadels (Yogi en Yousef) en 80 gram pure chocolade 99% cacao (wil je het minder bitter? Gebruik dan een lager cacaogehalte).

Stap 1

Bekleed een bord met bakpapier die in de vriezer past.

Stap 2

Doe in de keukenmachine de walnoten, pecannoten, kokosrasp, chai matcha, witten bonen en de dadels. Maal het fijn. Er mogen nog best wat grove stukjes noten tussen zitten.

Stap 3

Voeg de bietenpoeder toe en laat nog even meedraaien.

Stap 4

Maak 9 gelijke balletjes en leg deze op het bord. Druk de balletjes plat op het bord. Steek de lollystokjes door de platte balletjes.

Stap 5

Zet het bord voor ongeveer 30 minuten in de vriezer.

Stap 6

Smelt de chocolade au bain-marie.

Stap 7

Haal de lolly’s uit de vriezer en schenk de chocoladesaus over de lolly’s heen. Gebruik hiervoor een lepel en draai de lolly’s rond, zodat de chocolade zich redelijk egaal verdeelt.

Stap 8

Leg de lolly’s op het bord en zet terug in de vriezer. Na ongeveer 20 minuten zijn ze goed hard.

Stap 9

Wil je een lolly eten? Haal deze dan ongeveer 15 minuten van tevoren uit de vriezer en geniet van deze healthy lolly pop.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....