Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Buddha tiffin

1 portie

Ingrediënten: ½ krop sla (gewassen en eventueel in repen gesneden), 50 gram cherrytomaatjes (10 stuks en gehalveerd), 50 gram (geraspte) wortel, ½ komkommer (in blokjes gesneden), 7 gram verse koriander, 250 gram zoete aardappel frietjes (frietjes van snijden de oven op 220 graden, 30 minuten in de oven), 1 eetlepel (ongezoete) ketchup en 1 eetlepel homemade spinaziehummus (www.veganflavours.nl / recepten / others).

 

De zoete aardappel frietjes heb ik op smaak gebracht met wat Himalaya zout, zwarte peper en komijnpoeder.

 Stap 1

Doe de sla, geraspte wortel, tomaatjes, komkommer en de verse koriander in een kom. Meng dit door elkaar en doe het in jouw boho-tiffin schaaltje.

Stap 2

De zoete aardappel frietjes doe je in een schaaltje.

Stap 3

De sausjes bewaar je in aparte dressingbakjes en deze stop je in het laatste bakje van jouw boho-tiffin.

 

 

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....