Boho-tiffin,  Lunch-Dinner,  VanhetLand

Bruine bonen salade

1 portie

Ingrediënten: ½ (75 gram) winterwortel (in plakjes gesneden), ½ rode ui (fijngesneden), 1 dunne (55 gram) prei (in ringen gesneden), ¼ knolselderij (geschild en in blokjes gesneden), 50 gram oesterzwammen (of een andere soort champignon)(grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 50 ml water + ½ blokje kruidenbouillon, 1 pot (biologische) bruine bonen (schoongespoeld en uitgelekt) en 1 el verse peterselie (grof gehakt), zout en peper naar smaak.

 

Stap 1

Fruit het uitje en de knoflook in de pan met wat (kokos)olie of water.

Stap 2

Voeg daarna de specerijen toe en bak deze even mee aan.

Stap 3

De champignons, winterwortel en knolselderij voeg je nu toe. Wok even mee voor een minuut of 3. Voeg nu de prei toe en bak ook even aan.

Stap 4

Blus het geheel af met het water + ½ blokje kruidenbouillon. Blijf roeren en wok het gehaal beetgaar in ongeveer 15 minuten. Korter kan ook, dan heb je iets meer bite.

Stap 5

De bruine bonen voeg je de laatste 5 minuten toe. Proef even of je het zo op smaak vindt. Voeg anders nog wat zout en peper toe.

Stap 6

Zet het vuur uit en schep jouw salade over in een diep bord en maak af met de verse peterselie. Ook lekker met wat witte tahin!!!

Stap 7

Wil jij jouw salade meenemen? Kan hoor, laat het dan even goed afkoelen. Schep het over in jouw boho-tiffin en sluit af.

heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-48777638/salad-collectie/paisley-salad/

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....