Geen categorie

Brownies with eggplant

9 stuks

Ingrediënten: 2 aubergines, 80 gram pure chocolade (ik had 99% cacao, gesmolten), 100 gram amandelmeel, 50 gram (raw) cacao, 50 gram volkoren teffmeel (of een andere meelsoort), 2 theelepel kaneel, 1 theelepel vanille, 2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 eetlepel appelazijn, 1 (flinke) rijpe banaan, 70 gram dadels (ontpit), 5 eetlepels agavestroop, snuf zout en eventueel 25-100 gram (pecan)noten (walnoten, hazelnoten of een ander soort noot kan ook). Ik heb 25 gram genomen, maar hoeveel bite wil jij in jouw brownie hebben?

Kan je niet tegen banaan of wil je geen banaan in jouw baksel? Maak dan van 1 flinke appel appelmoes en voeg dit dan toe i.p.v. banaan.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aubergines en snijd deze doormidden. Leg ze op een bakplaat (met de schil naar boven) die bekleed is met een bakpapiertje. Zet ze 30 minuten in de oven.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom m.u.v. de baksoda en meng goed door elkaar.

Stap 3

In de keukenmachine of blender doe je de dadels, vruchtvlees van de aubergines, agavesiroop en de banaan. Pureer tot een egaal beslag.

Stap 4

Meng op het laatst de gesmolten chocolade nog even door het auberginebeslag.

Stap 5

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep om. Wanneer alles goed met elkaar vermengd is, kunnen de stukjes noten toegevoegd worden. Goed omscheppen.

Stap 6

Pak een klein schaaltje en doe hier 1 theelepel baksoda in met 1 eetlepel appelazijn. Dit gaat bruisen. Voeg het toe aan jouw beslag en schep goed om. Proef even of je het ‘zoet’ genoeg vindt, anders voeg je nog wat agavestroop toe.

Stap 7

Jouw (brownie) bakvorm (18×18) is bekleed met een bakpapiertje. Doe het beslag in de bakvorm en strijk eventueel glad. Zet deze nu in de voorverwarmde oven (180 graden). Na ongeveer 40 minuten is jouw brownie klaar.

Stap 8

Laat even 10 minuten afkoelen voor je er 9 stukken uit gaat snijden, ja ik weet het, het is moeilijk… Neem er 1 of 2 mee in jouw boho-tiffin voor onderweg! Mmmmmm

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....