Overig

Bramenjam

Ingrediënten: 300 gram verse of bevroren bramen, 1 el citroensap en 15 gram Greensweet gelei.

Stap 1

Doe de bramen in een steelpannetje samen met het citroensap. Breng aan de kook.

Stap 2

Blijf goed roeren en pureer de bramen. Zelf vind ik een grove structuur wel lekker.

Stap 3

Roer de Greensweet gelei door de bramen en laat even pruttelen. Proef even of het op smaak is. Voeg anders nog wat Syrup gold toe.

Stap 4

Schenk de jam over in een glazen pot en draai de deksel er goed op. Zet op zijn kop in de koelkast.

 

De jam is niet zo dik als de jam uit de winkel. Persoonlijk vind ik de structuur goed. Lekker voor op een (desem)boterham, rijstecracker, maar ook lekker op een pannenkoek, bananenbrood of over jouw (kokos)yoghurt.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....