Geen categorie

BrainOn pizza

 

Ingrediënten:

Bodem: 75 gram speltbloem, 1 gram 3Elive BrainOn, 3,5 gram gist, snuf himalayazout, 1 theelepel syrup gold, ½ el olijfolie en 25-50 ml lauwwarm water.

Top: ½ á 1 el vegan pesto, 20 gram vegan brie (cicioni), ½ kleine peer, rucola, walnoten en wat syrup gold.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe in een ruime kom de gist, himalayazout, olijfolie, syrup gold en 25 ml lauwwarm water en mix goed met elkaar. Dit kan met een garde.

 Stap 3

Voeg het meel toe en de BrainOn van E3Live. Kneed tot een deelbal. Is het te droog? Voeg dan scheutje voor scheutje wat meer water toe.

Stap 4

Leg de bal in de kom en dek af met huishoudfolie en laat minimaal 30 minuten rijzen op een warme plek.

Stap 5

Kneed de deegbal nogmaals goed. Bak de pakplaat en maak een ronde pizzabodem. Laat weer 30 minuten staan.

Stap 6

Top jouw pizza met wat jij lekker vindt. Mijn topping:

Was de peer en snijd deze verticaal in dunnen plakken. Besmeer de bodem met vegan pesto en leg de plakken peer er boven op. Leg dan 3 plakjes vegan brie op de peren. Verkruimel wat walnoten over de pizza en maak af met wat syrup gold.

Stap 7

Schuif de pizza in de oven en na ongeveer 15-18 minuten is jouw pizza klaar. Top af met wat verse rucola.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....