Pancakes

Blueberry pancakes

Onze oudste dochter wilde graag pancakes met blauwe bessen. Blauwe bessen zijn voor haar snoepjes. Als hier een doosje in de koelkast staat, dan kan het zomaar zijn, dat deze ineens verdwenen is. Als wij dan vragen waar dat doosje is gebleven, dan kan ze ons met een onschuldig gezicht aankijken en zeggen ‘ik weet het niet’. Haar vieze mond en de wat blauwige vingers verraden haar, maar daar reageren wij dan niet op. Hoe fijn is het, wanneer je kind zo kan genieten van (h)eerlijk eten? Dus met het bakje blauwe bessen wat nog wel te vinden was in de koelkast ging ik aan de slag. Een heus blueberry pie voor onze dochter! Zij had de stapel helemaal zelf opgegeten! Dat zegt genoeg. Ga jij ook aan de slag? Laat het mij weten via social-media #veganflavoursnl en/of #pancakeswithveganflavours

 

1 portie

 

50 gram speltmeel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel kokosbloesemsuiker, snuf zout, 50 ml amandelmelk, 50 ml water, 50 gram (diepvries) blauwe bessen.

Topping:

50 gram (bevroren) blauwe bessen, 1 theelepel kokosbloesemsuiker, 50 ml amandelmelk, 1 theelepel arrowroot.

25 gram (diepvries) blauwe bessen.

 

Aan de slag:

Doe in een pannetje (voor de topping) de blauwe bessen, melk, suiker bij elkaar. Warm het op (niet laten koken). Voeg wanneer het warm is de arrowroot toe, blijf goed roeren. Het mengsel wordt nu dikker. Zet het vuur uit en zet het pannetje opzij.

Pak een kom en doe daar alle droge ingrediënten in voor het beslag. Voeg het water en melk toe en roer goed door elkaar. Doe de blauwe bessen bij het beslag. Het beslag wordt nu paars!

Doe in een koekenpan wat kokosolie (gebruik je een kookring, vet deze dan ook in). Voor elke pancake heb ik 2 eetlepels van het beslag genomen. Wanneer de bovenkant droog begint te worden, dan mag de pancake omgedraaid worden. Je kan 4 pancakes met dit beslag maken.

Boven elke pancake doe je 1 eetlepel van het blauwe bessen mengsel. Top extra af met nog 25 gram (diepvries) blauwe bessen.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....