Geen categorie

Blue Majik Pie

Ingrediënten:

Bodem: 10 gram amandelmeel, 10 gram kokosrasp, 1 el gebrokenlijnzaad + 3 el water (in een kommetje doen en laten weken voor 10 minuten), ½ el kokosolie extra vierge (op kamertemperatuur), snuf himalayazout en 6-8 druppels Green sweet kokos (naar smaak).

Vulling: 100 ml kokosmelk (uit blik), 3 el chiazaad, 1 gram Blue Majik van E3Live via @biolovers.nl en 6-8 druppels Green sweet kokos (naar smaak)

Topping: naar eigen invulling

 

Stap 1

Pak een taartvormpje en vet deze eventueel in met plantaardige boter.

 Stap 2

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kommetje en kneed met je handen tot een deegbal.

 Stap 3

Druk het deeg uit in jouw vormpje en zet voor een halfuurtje in de koelkast.

Stap 4

In een ander kommetje voeg je de kokosmelk en Blue Majik samen. Mix dit goed door elkaar, zodat je geen klontjes meer hebt. Roer nu de chiazaadjes goed door het mengsel. Maak af met de Green sweet kokos druppels. Zet het schaaltje even apart in de koelkast zodat het wat kan stollen.

Stap 5

Pak de bodem en het schaaltje met de chiapudding uit de koelkast. Roer nog even door de chiapudding en proef of het zo op smaak is. Schep de pudding over op de bodem. Zet terug in de koelkast voor ongeveer een halfuurtje.

Stap 6

Top jouw taartje af met wat jij lekker vindt. Ik heb wat bananenchips, cashewnootjes, blauwe bessen en kokosrasp gebruikt.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....