Boho-tiffin,  Tussendoortje

Blonde brownies

9 stuks

Ingrediënten: 100 gram amandelmeel, 100 gram kokosmeel, 1 el gebrokenlijnzaad, 35 gram tapicoazetmeel, 2 theelepel pumpkinspices, 20 gram pecannootjes (gebroken), 50 gram dadels (in stukjes), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel baksoda + 1 theelepel appelazijn, 200 gram (fles)pompoen (rauw afgewogen, schoonmaken, stukjes snijden, koken en fijnprakken/pureren), 1 el vanille, 60 ml agavesiroop, 60 ml appelmoes, 1 rijpe banaan (geprakt) en een snuf zout.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met een bakpapiertjes.

Stap 2

Meng alle droge ingrediënten (m.u.v. de baksoda)) in een kom.

Stap 3

Doe de vochtige ingrediënten (m.u.v. de appelazijn) in een aparte kom en meng dit met elkaar.

Stap 4

Doe de natte en droge ingrediënten samen in 1 kom en meng dit goed door elkaar.

Stap 5

In een apart schaaltje doe je de baksoda met appelazijn en dit roer je nog even goed door het beslag.

Stap 7

Schep het beslag in jouw bakvorm en zet deze voor ongeveer 75 minuten in de oven. De prikker komt droog uit de cake.

Stap 8

Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal daarna de cake uit de vorm. Dan kan het verder afkoelen. Snijd de taart in 9 stukken.

Stap 9

Stop 1 stuk in jouw boho-tiffin en geniet als je dit stuk eet!

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....