Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Bloemkoolnasi

2 porties

Ingrediënten:

1 el (kokos)olie, 200 gram bloemkoolrijst, 1 zoete paprika (in grove stukken gesneden), 1 aubergine (in blokjes gesneden), 1 wortel (grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 50 gram verse spinazie, 125 gram champignons (grof gesneden), 1 el nasikruiden (ik gebruikte https://www.greengypsyspices.com/nasi-co.html ) en 1 of 2 theelepel Greensweet Brown. Eventueel nog wat zout en peper naar smaak.

Je kan natuurlijk allerlei soorten groentes gebruiken. Maak jouw nasi af met bijvoorbeeld homemade pindasaus, taugé of wat gebakken uitjes.

 

Stap 1

Zet jouw wok op het vuur en verhit hier de olie in. Fruit het teentje knoflook kort aan.

Stap 2

Voeg de champignons, paprika, aubergine en wortel toe samen met de nasi kruiden. Ik vind het nog lekker, wanneer de groentes nog knapperig zijn, maar smaken verschillen.

Stap 3

Voeg op het laatst de bloemkoolrijst toe en schep voorzichtig om. Breng verder op smaak met nog 1 of 2 theelepels Brown, zout en peper.

Stap 4

Verdeel jou w bloemkoolnasi over twee borden en gebruik toppings die je nog lekker vindt.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....