Lunch-Dinner,  Tussendoortje

Bloemkool snack balletjes

9 stuks

Ingrediënten: 100 gram bloemkool (fijn), 35 gram kokosmeel (of amandelmeel), 20 gram kokosolie (kamertemperatuur), 1/8 theelepel baking soda, 2 theelepel uienpoeder, 2 theelepel knoflook, 2 el gebroken lijnzaad + 6 el water, peper en zout naar smaak.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de gebroken lijnzaad in een kommetje en voeg het water toe. Goed mengen en laat even 10 minuten staan.

Stap 3

Doe de fijngemalen bloemkool samen met de kokosmeel, baking soda, uien- en knoflookpoeder in een kom. Meng door elkaar.

Stap 4

Voeg de kokosolie en gebroken lijnzaad toe aan het meel en kneed door elkaar. Breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 5

Maak 9 gelijke balletjes en leg deze op de beklede bakplaat. Schuif deze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Draai ze na 10 minuten even om.

Stap 6

Laat de bloemkool balletjes afkoelen (dan worden ze harder). Je kan ze in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Lekker met een avocado- of tahini dip.

Stap 7

Deze balletjes kan je ook meenemen in jouw boho-tiffin!

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....