Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Bloemkool couscous met geroosterde kikkererwten

1 portie

 

Ingrediënten: 1 pot kikkererwten (220 gram uitgelekt), 400 gram bloemkoolroosjes, snuf chilipoeder, 1 rode ui (fijngesneden), handje verse peterselie (fijngehakt), 25 gram rucola, zout en peper.

Voor de dressing: 1 el grove mosterd, 1 el agavesiroop, 12,5 ml water, 12,5 ml appelazijn, sap van 1 limoen (of citroen), zout en peper naar smaak

 

Stap 1

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

De uitgelekte kikkererwten doe je in een kom en strooi de chilipoeder, peper en zout over de kikkererwten. Hussel goed door elkaar.

Stap 3

Verdeel de kikkererwten op de beklede bakplaat en schuif de oven in. Rooster de kikkererwten in ongeveer 20-30 minuten krokant.

Stap 4

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal fijn tot een soort couscous.

Stap 5

Schep de bloemkool couscous over in een kom en voeg hier de rode ui, rucola en de peterselie aan toe. Schep voorzichtig om.

Stap 6

Alle ingrediënten voor de dressing doe je in de keukenmachine en wanneer je een egale dressing hebt, is deze klaar.

Stap 7

Voeg de geroosterde kikkererwten toe aan de couscous en schenk de dressing over de couscous. Schep alles voorzichtig om en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Stap 8

Schep de bloemkool couscous over op een bord en eet rustig op.

Stap 9

Wil jij jouw salade meenemen? Verdeel de bloemkool couscous dan over de boho-tiffin schaaltjes en neem de dressing apart mee in een speciaal dressingbakje.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende boho-tiffin: https://www.boho-tiffin.com/a-50313231-4989814,,/originals-large-collectie/botanic-black/

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....