Soep

Bleekselderij- bloemkoolsoep

4 porties

Ingrediënten: 1 stronk bleekselderij (gewassen en gesneden), 200 gram bloemkool (gewassen en in stukjes), 1 rode uit (fijngesneden), 2 teentjes knoflook (fijngesneden), 1 liter groente- of kruidenbouillon, zeezout en zwarte peper naar smaak.

 

Stap 1

Doe wat kokosolie of water in een ruime soeppan en fruit het uitje en de knoflook in de pan.

Stap 2

Voeg na ongeveer 3 minuten de bleekselderij toe. Even roeren. Let op, dat ze niet aanbranden. Ook de bloemkool voeg je toe.

Stap 3

Schenk de bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat nu ongeveer 20 minuten staan.

Stap 4

Wanneer de bloemkool en bleekselderij beetgaar zijn, kan je de soep pureren tot een egale, romige soep.

Stap 5

Proef of de soep op smaak is, anders kan je er nog wat zwarte peper en zeezout aan toevoegen.

Stap 6

Doe de soep in een soepkom of soepbord en garneer met wat zonnebloempitjes, hennepzaadjes, 25 gram kikkererwten, zwarte peper en een blaadje van een bleekselderijstengel.

 

Tip: heb je geen bloemkool in huis? Je kan de soep ook romig maken door een flinke aardappel toe te voegen i.p.v. de bloemkool. Ook kan je kiezen voor bijvoorbeeld 20 gram (geweekte) cashewnootjes toe te voegen. Beide opties voeg je dan toe tijdens stap 2.

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....