Boho-tiffin,  Lunch-Dinner

Bieten quiche

4 porties

Ingrediënten: bodem: 100 gram quinoa (ongekookt), 10 gram chiazaad + 25 ml water (laten weken), 20 gram sorghummeel (of een ander meelsoort), 10 gram kokosolie en 1 groentebouillonblokje.

 

Vulling: 400 gram rode biet (voorgekookt), 100 gram tofu, 1 teen knoflook, 1 theelepel komijnpoeder, 3 el edelgistvlokken, 20 gram walnoten, 1 elstar appel (fijngesneden of geraspt), 2 el arrowroot en zout en peper naar smaak.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de quichevorm met een bakpapiertje.

Stap 2

Ga als eerste aan de slag met de bodem. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar met het groentebouillonblokje.

Stap 3

Is jouw quinoa gaar (water goed opgenomen?), dan doe je de quinoa in een kom en voeg je daar de overige ingrediënten aan toe. Goed met elkaar mengen. Druk dit mengsel plat op de bodem van jouw quichevorm en zet dit 10 minuten in de oven.

Stap 4

Intussen kan je aan de slag met de vulling. Doe in de keukenmachine de rode bieten, tofu, knoflook, edelgistvlokken en komijnpoeder. Is jouw mengsel glad? Breng dan op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe het mengsel in een kom en voeg nu de stukjes walnoten bij en de geraspte of fijngesneden appel. Roer 2 el arrowroot door het mengsel en meng dit alles goed door elkaar.

Stap 6

Pak jouw quichevorm en voeg het mengsel op de bodem. Druk goed aan en zet jouw quiche nu voor 20 minuten in de oven.

Stap 7

Is jouw quiche klaar? Snijd er dan 4 stukken uit. Lekker met een frisse salade.

Stap 8

Wil jij jouw quiche meenemen? Laat het dan goed afkoelen en stop daarna 1 stuk in jouw boho-tiffin.

 

 

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....