Geen categorie

Beetroot love pie

1 portie

Ingrediënten:

1 kleine banaan;

1 voorgekookte rode biet;

1 th.l vanille;

1 th.l wijnsteenbakpoeder;

1 th.l kaneel;

Snuf zout;

30 gram eetlepels kokosmeel;

30 gram eetlepels havervlokken;

20 ml kokosmelk.

Optioneel:

10 gram witte vegan chocolade en wat granola

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in de blender en laat het apparaat zijn werk doen. Je krijgt nu een substantie die niet te droog moet zijn, maar zeker ook niet te nat. Blijft het te korrelig? Voeg er dan wat melk of water bij. Proef even of je de smaak lekker vindt. Maak het eventueel zoeter met bv. dadels of wat rijst-, kokos- of een andere soort stroop.

Stap 3

Pak een ovenschaaltje en leg daar een velletje bakpapier in. Het mengsel mag er nu in. Druk even aan met de bolle kant van de lepel. Zet het schaaltje in de oven en in ongeveer 25 minuten is jouw beetroot love pie klaar.

Stap 4

Je tilt het taartje met het bakpapiertje zo uit de vorm. Top het af met wat jij lekker vindt. Ik had er wat witte veganistische chocolade op gedaan en een ‘snufje’ homemade granola. Het taartje is warm lekker, maar koud zeker ook. Dus het is makkelijk in de avond te maken, zodat jij jouw ontbijt makkelijk mee kunt nemen in de tiffin.

 

Je kan natuurlijk ook een ander soort meel gebruiken en dat geldt ook voor de kokosmelk. Er is genoeg keus op het gebied van plantaardige melk.

Een lange weg is afgelegd om te zijn waar ik nu ben. Altijd moe, altijd buikpijn of een opgeblazen gevoel, altijd de afkeurende blik, wanneer ik weer iets anders ging proberen op het gebied van voeding, altijd futloos, altijd vroeg naar bed en altijd gezond eten en toch niet happy..... Hier kwam een einde aan in februari 2015! Veganistisch eten gaf mij alles, waar ik al die jaren naar op zoek was.... Een fit gevoel, geen buikpijn, geen opgeblazen gevoel, niet misselijk zijn, niet het gevoel dat het eruit moet, energieker, toegankelijker naar de ander toe en zo veel meer...... Nu ik meer energie heb, heb ik ook energie om deze website te maken, te vullen en bij te houden. Graag wil ik mijn verhaal delen (in stapjes), ik hoop mensen hiermee te inspireren en tot nadenken te zetten en voor zichzelf (leren) kiezen. Het heeft mij uiteindelijk heel wat jaren gekost, maar ik hoop voor iemand anders, dat hij/zij eerder het geluk in voeding weet te vinden.....